- PC-en blir enarmet banditt

Nettgambling må stoppes før hjemmedataen blir en spilleautomat, sier den amerikanske statsadvokaten James Doyle.

Nettgambling må stoppes før hjemmedataen blir en spilleautomat, sier den amerikanske statsadvokaten James Doyle.

Som statsadvokat i delstaten Wisconsin, ser Doyle med bekymring på den raske utviklingen av pengespill på Internett.

- Den store bekymringen her er at i løpet av kort tid vil folk ha en spillemaskin i sine hjem, der de kan tape tusener av dollar som kveldsunderholdning, istedet for å slappe av foran fjernsynsskjermen, sa statsadvokaten onsdag til Reuters onsdag.

Doyle la frem sine tanker under en konferanse for amerikanske statsadvokater i Wyoming. Ett av temaene under den årlige konferansen var den raske utviklingen av nettgambling.

- Denne utviklingen kommer til å skape et stort press på oss, ikke bare med håndheving av lovverket, men også med alle de sosiale og økonomiske problemene dette vil medføre for folk, mente Doyle og tok til orde for at myndighetene måtte reagere nå, om de skulle kunne bremse denne utviklingen. Doyle mente at delstatene og de sentrale myndighetene i USA måtte samarbeide tett om dette.

- Men dette er en veldig vanskelig oppgave, for det betyr at vi må forsøke å håndheve reguleringer for Internett. De såkalte casinoene som i virkeligheten er nettsteder på Internett, kan etableres i utlandet, og der vil vi ha liten mulighet til å regulere og kontrollere dem, sa Doyle.

Gambling er i dag ulovlig i de fleste amerikanske delstater, men enkelte delstater har et lovverk som er utdatert i forhold til den teknologiske utviklingen. Et amerikansk lovforslag som vil gjøre nettgambling ulovlig er for tiden til behandling i den amerikanske kongressen.

Til toppen