PC-er fra Intel blir billigere, men ikke nok

I går kuttet Intel prisen på sin kjappeste prosessor med 1.500 kroner. Men du bør fortsatt velge konkurrenten for å få mest for pengene.

En svært intensiv priskrig mellom de to prosessor-produsentene Intel Corporation og AMD gjør at det aldri har vært billigere å skaffe seg toppmodellene enn nå.

AMD lanserte for to uker siden sin XP 1800+ som til tross for en hastighet på 1,53 Ghz i de fleste tester slår Intels 2 Ghz Pentium 4-prosessor. Les: AMD har hentet inn Intels forsprang

Men etter hvert har AMD blitt såpass store at Intel må følge etter. Intels markedsandel er nå redusert til 77,5 prosent, forteller analysebyråene.

I går kuttet derfor selskapet prisene kraftig. Ifølge Tor Arne Nordås, produktsjef hos den store PC-produsenten Rec Cinet, betyr priskuttene at en PC med en 2 Ghz Pentium 4-brikke er blitt 1.500 kroner billigere enn på fredag. Som en del av totalprislappen på en PC er prislappen for Intels raskeste brikke redusert til 3.228 kroner, forteller Nordås.

Men ønsker du mest mulig for pengene, bør du fortsatt kjøpe AMD - Intel har ikke kuttet prisene nok for å lukke gapet. Som en del av totalprisen, koster AMDs XP 1800+ kroner 2.721, forteller Nordås.

Til toppen