PC-er skal kunne vekkes over Internett

Intel «Remote Wake» vil åpne nye muligheter for reisende og for PC-basert IP-telefoni.

PC-er skal kunne vekkes over Internett

Intel «Remote Wake» vil åpne nye muligheter for reisende og for PC-basert IP-telefoni.

Det er i dag økologisk ukorrekt å la PC-en stå på i tilfelle man skulle trenge tilgang til den mens man er på farten, for å hente eller overføre filer og dokumenter. Motviljen mot å la en PC stå konstant på hemmer også bruken av PC-basert IP-telefoni, siden en PC som er avslått eller i dvale ikke kan varsle om innkommende samtaler.

Dette er utfordringene Intel søker å løse gjennom «Remote Wake», en egenskap nedfelt i en ny type hovedkort som gjøres tilgjengelig for pc-leverandører om en måneds tid, og som Intel kunngjorde i går.

Brikkene til Remote Wake vil antakelig også gjøres tilgjengelige for pc-leverandører som lager sine egne hovedkort.

I første omgang vil Remote Wake være forbeholdt stasjonære PC-er med vanlig kablet tilknytning til Ethernet. Egenskapen konfigureres slik at den bare tar i mot samtaler fra tjenester som brukeren abonnerer på, for å motarbeide den åpenbare sikkerhetsrisikoen det ligger i at en pc kan vekkes fra en Internett-forbindelse.

Blant de første aktørene som sier de vil tilby sine brukere tjenester basert på Remote Wake, er Jajah. De vil kunne la sine brukere benytte Remote Wake til både IP-telefoni og lynmeldinger og tale over IP gjennom tjenester fra blant annet Google og Microsoft.

Den første profileringen av Remote Wake er overfor hjemme-PC-er.

For bedriftsbruk vil Remote Wake først og fremst være interessant for dem som ønsker å vekke sine stasjonære pc-er mens de er på farten, for å utveksle filer. Det skal la seg gjøre å bruke en mobiltelefon eller en bærbar PC for å vekke en stasjonær PC i dvale og oppnå tilgang til ulike tjenester derfra.

Til toppen