PC-gigant vurderer bærbare med Android

Tror Googles operativsystem kan være et alternativ til Windows.

PC-gigant vurderer bærbare med Android

Tror Googles operativsystem kan være et alternativ til Windows.

HP er blant pc-produsentene som nå vurderer å ta i bruk Android, operativsystemet Google har utviklet for mobile enheter. Det skriver Wall Street Journal.

I første rekke er det billige, minibærbare pc-er - netbooks - som er mest aktuelle å utstyre med Android. Dette er da også det raskest voksende segmentet innen pc-markedet.

HP har satt i gang intern testing av Android på en potensiell minibærbar maskin.

- Vi ønsker å se på hva mulighetene Android kan gi datamaskin- og kommunikasjonsbransjene, så vi studerer den, sier Satjiv Chahil, visepresident i HPs pc-divisjon, til Wall Street Journal.

Den viktigste drivkraften for å erstatte Windows med et fritt tilgjengelig operativsystem, er lisensutgiftene. Selv om HP og tilsvarende selskaper ikke betaler mer enn drøyt 15 dollar per minibærbar på en Windows-lisens, er marginene ved salg av disse maskinene så små at alle midler tas i bruk for å kunne selge dem med fortjeneste.

Ifølge Wall Street Journal mener industriledere at maskinvare uten Microsoft-programvare kan selges for mindre enn 200 dollar.

HP er ikke alene om slike tanker. Det ryktes at Asus og Dell er blant selskapene som har slike planer. Det har for lengst blitt demonstrert at Android kan kjøres på Eee-maskiner fra Asus.

Brikkeprodusenten Freescale Semiconductor har på sin side gjort tilgjengelig en egen referansedesign for netbooks basert på en av selskapets egne ARM-baserte prosessorer. Blant operativsystemene som allerede støttes gjennom enhetsdrivere, er nettopp Android.

    Les også:

Til toppen