RESULTATERFINANS

PC Lan vil bedre svakt resultat med økt e-handel

Årtusenskiftet ble kjedelig for PC Lan. Nå skal selskapet satse på e- handel for å redde omsetning og resultat.

Sigvald Sveinbjørnsson
25. feb. 2000 - 12:36

PC Lan-konsernets resultat for 1999 ble på 74,5 millioner kroner før skatt, mot 78,4 millioner kroner i 1998. Driftsinntektene steg imidlertid fra 3,96 milliarder i 1998 til 4,23 milliarder i 1999. Til tross for stigningen, er dette uansett labre tall. PC-produsenten trenger å øke inntjeningen og nå er planen å generere økt omsetning og resultat gjennom e- handel.

I en presentasjon skriver selskapet at 50 prosent av omsetningen vil gå gjennom e- handelskanaler i 2000. Selskapet skriver videre i presentasjonen at sammenslåingen i Sverige har vært en litt tyngre prosess enn tidligere anntatt, men at dette nå er gjennomført og gir grunnlag for videre vekst.

Fjerde kvartal ble imidlertid kjedelig for PC Lan. Selskapet omsatte da totalt for 1,18 milliarder kroner, mot 1,35 millarder samme periode 1998. Selskapet mener at dette stammer fra Y2K-frykten som herjet kundene. Men PC Lan lover bedring for andre kvartal 2000, siden selskapet forventer en markant vekst i markedet.

Styret i PC Lan offentliggjorde fredag at styremedlem Jan Erik Standahl, tidligere sjef i ARK, trekker seg fra styret.

Les:


Merkantildata-leder trekker seg
Compaq starter norsk direktesalg
Ny sjef til PC LAN AB
PC Lan lover penere tall
Adolfsen girte ned i Merkantildata
PC LAN på børs i oktober
Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.