AVTALER & KONTRAKTER

PC-leverandør vil preinstallere Chrome

Google har omsider fått napp.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. sep. 2009 - 12:47

Google har ifølge Financial Times inngått en avtale med Sonys PC-divisjon om at nye, bærbare Vaio-pcer skal leveres med nettleseren Chrome forhåndsinstallert. Google skal ha bekreftet at slike pc-er allerede har kommet i salg.

Dette er en første avtalen av dette slaget som Google har inngått. Google Chrome ble offisielt lansert i desember i fjor. Allerede da ble det snakket om at Google ville forsøke å få til denne typen ordninger.

Ifølge Financial Times skal Google være i samtaler med andre pc-produsenter om tilsvarende avtaler.

Det er ikke kjent hva de økonomiske betingelsene for avtalen er, men trolig vil Google måtte betale Sony for denne distribusjonen. Dette kan bli en utfordring for aktører som Mozilla og Opera Software, som i mindre grad har mulighet til å kjøpe seg markedsandeler. Microsoft og Apple bruker på sin side sine egne operativsystemer til å distribuere henholdsvis Internet Explorer og Safari.

Noe av årsaken til at Google inngår en slik avtale, er den begrensede utbredelsen selskapet har oppnådd med Chrome. Selskapets produktsjef for Chrome, Brian Rakowski, sier til Financial Times at nettbrukerne ikke interesserer seg for nettlesere.

- Bevisstheten er sjokkerende lav, gitt hvor mye folk anhenger av nettlesere. Det er så absolutt et problem at folk ikke vet hva en nettleser er, eller hvordan de kan evaluere en, sier Rakowski.

Han legger dog til at det ikke er så viktig at alle bruker Google Chrome.

- Det er viktigere at nettleserteknologien utvikler seg så raskt som den kan.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.