PC-leverandører godtar prishopp på minnebrikker

Hynix og Samsung skal ha lykkes i å presse to ledende PC-leverandører til avtaler som øker prisen på minnebrikker med 19 til 25 prosent.

Hynix og Samsung skal ha lykkes i å presse to ledende PC-leverandører til avtaler som øker prisen på minnebrikker med 19 til 25 prosent.

Avisa Korea Times skriver at Samsung og Hynix skal ha greid å presse to av verdens største PC-leverandører til å godta et prishopp på minnebrikker på mellom 19 og 25 prosent. Avisa siterer ingen kilder og har ikke fått avtalebetingelsene bekreftet, men viser til at prisnivået på spotmarkedet har økt til mellom 4,50 og 4,75 dollar for en standard 128 megabit DRAM-brikke. Det innebærer at prisnivået er firedoblet de siste par tre månedene.

Det ventes tilsvarende nivåer i kommende fastprisavtaler mellom de koreanske produsentene og andre PC-leverandører.

Prisøkningen ventes å føre til at også Hynix blir i stand til å drive med overskudd, noe Samsung fikk til allerede i januar som følge av prisøkningene før årsskiftet.

Hynix møter sterkere motstand i egne rekker mot pågående forhandlinger med Micron om salg av minnebrikkeproduksjonen. Fagforeningene i Hynix peker på at Microns interesse i andre typer brikker reduserer prisen på minnebrikkeavdelingen fra fire milliarder dollar til 2,8 milliarder, og mener det er altfor lavt - samtidig som det ikke gis noen garanti for at den øvrige brikkeproduksjonen vil kunne overleve.

Til toppen