BEDRIFTSTEKNOLOGI

PC med høy bruktverdi

Forleng livslengden på PC-en gjennom en ubegrenset, brukervennlig oppgraderingsteknikk som aksepterer samtlige av dagens prosessorer, og til og med fremtidens.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
31. juli 1997 - 18:04

PC-er fra den amerikanske PC-produsenten, Nexar Technologies, kommer kanskje til å få noe som knapt noen datamaskin tidligere har hatt: en annenhåndsverdi.

PC-ene er nemlig konstruert med Cross Processor Architure (XPA). XPA-teknikken går ut på at de bestanddeler i PC-en som sjelden oppgraderes, er separert fra de deler som foreldes raskest. På den måten kan brukeren enkelt tilpasse sitt system etterhvert som ny teknologi blir tilgjengelig.

Den XPA-baserte PC-en har et delt hovedkort med et separat prosessorkort som innenholder prosessorer, kretser og minnekontakter. Dette kobles like enkelt til hovedkortet som andre I/O-kort. Nye prosessorkort og andre enheter kan uten verktøy enkelt installeres av ikke-tekniske brukere.

Du kan, når du kjøper PC-en, velge mellom et stort utvalg av alternative konfigurasjoner. Skulle du angre deg, kan du lett oppgradere mellom alle dagens prosessorer, det vil si Pentium, Pentium Pro, Pentium II, AMD K5, K6, Cyrix 6x86, 6x86MX og Digitals Alpha. Ifølge Nexar er de forberedt på alt som kan komme på markedet i den nærmeste fremtiden.

Systemet har kapasitet til 768MB med minne. Maskinen kan brukes som en enkel terminal med lang livslengde, som en monstermaskin eller som en middels stor server.

Maskinene kommer på markedet i USA i løpet av sommeren, og butikkprisen for den enkleste varianten kommer til å bli cirka 1.000 dollar. Med 233MHz Pentium II-prosessor, 512K nivå2 hurtigbuffer, 4.1 GB harddisk, 32 MB minne, 16X CD-ROM, 4MB 3D-video og Windows 95 blir prisen cirka 1.900 dollar.

En lignende variant, men med 9 GB harddisk og 64 MB RAM, høytalere og 33.3 kbps modem vil koste 3.300 dollar.

(Kilde: Computer Sweden)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.