BEDRIFTSTEKNOLOGI

PC overlevde sprengning

Etter å ha sprengt en mistenkelig eske i luften, oppdaget amerikansk politi at innholdet var en bærbar PC. Overraskelsen var stor da det viste seg at PC-en fortsatt virket.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. mars 1998 - 11:46

Esken, som var helt umerket, ble funnet på parkeringsplassen til Rochester's Army National Guard Armory, Nasjonalgardens våpenlager i New York. Politiet syntes pakken var mistenkelig og tilkalte bombespesialister for å undersøke saken. Ved hjelp av en fjernstyrt robot fant man ut at esken blant annet inneholdt kabler.

Spesialistene bestemte seg derfor for å detonere pakken. Ved hjelp av en mindre sprengladning ble esken revet i filler og innholdet, en bærbar NEC Versa PC og noe tilleggsutstyr, kom til syne. PC-en var tidligere meldt stjålet.

Det meste av tilleggsutstyret, samt skjermen og toppanelet på PC-en var ødelagt, men da politiet senere koblet PC-en til en vanlig skjerm, viste det seg at resten hadde overlevd og funksjonerte like godt som før. En ansatt ved våpenlageret kunne faktisk sende bruke maskinen til å sende en e-post til NECs brukerstøtteavdeling for å gratulere dem.

Tyveriet av maskinen er fortsatt under etterforskning.

(Kilde: CNN)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.