PC på én brikke

SGS-Thompsom Microelectronics annonserte nylig de siste fruktene av sitt superintegrasjonsprogram - en høyytelses multimedia PC på én brikke.

SGS-Thompsom Microelectronics annonserte nylig de siste fruktene av sitt superintegrasjonsprogram - en høyytelses multimedia PC på én brikke.

- Vi hadde et nært samarbeid med en rekke kunder i forbindelsen med utviklingen av dette produktet, sier Piero Martinotti, nestsjef ved SGS-Thomsons utviklingsavdeling, til Newsbytes.

- Det er store muligheter for at dette produktet og dets etterfølgere vil skape grunnlag for produkter som ikke finnes idag. Ved å lage en PC på en brikke som tilbyr et unikt forhold mellom ytelse og pris, posisjonerer vi PC-en for helt nye applikasjoner.

- Idéer som TV med PC-funksjonalitet, PC spillkonsoller, underholdningssystemer ombord i fly - disse tingene blir mulige med et slikt produkt, forteller Martinotti.

Den nye enheten, som er kjent som ST PC Comsumer, integrerer en høyytelses prosessor som er fullt kompatibel med standard femte generasjons x86 enheter (Pentium osv), omfattende støttelogikk (inkluderer PCI, ISA, IDE, DMA og avbruddskontrollere), et undersystem for grafikk og en videopipeline. Brikken benytter seg av lav arbeidsspenning og er produsert ved en 0.35 mikron CMOS prosess med fem metallag. Den er ventet å ha samme ytelse som typiske P5 systemer og vil i store volum koste mindre enn 40 USD.

Hjertet i ST PC Consumer er en avansert 64-bit prosessorblokk kjent som 5ST86. Denne inneholder en 64-bit DRAM kontroller, en 64-bit aksellerért grafikk- og videokontroller og en høyhastighets PCI busskontroller, i tillegg til en 32-bit x86 prosessor som er fullt PC-kompatibel, det vil si at den vil kunne kjøre DOS, Windows, OS2 og Oracle NC programvare.

5XST86 er grunnlaget for en rekke superintegrerte enheter som utvikles av SGS-Thomson for å brukes sammen med applikasjoner som behøver PC-kompatibilitet, men som ikke er best tjent med standard PC -løsninger. I tilfellet ST PC Consumer er 5ST86 støttet av et omfattende undersystem for video og et høykvalitets tv-signal ut.

Prosessorkjernen inkluderer en femtrinns pipeline, en parallellprosesserende flyttallsenhet og en 8 kB delt instruksjons- og datacache. "Cachen" kan konfigureres til å kjøre i tradisjonell write-through modus eller i en write-back modus med høyere ytelse. FPU kan skrus av når det ikke er behov for den. Kjernen kan kjøre ved klokkehastigheter til og med 133 MHz og støtter System Management Mode (SMM) funksjoner for lavt strømforbruk.

ST PC Consumer støtter fire SIMM brikker, noe som tillater at opptil 128 MB systemminne brukes. Det brukes en tett sammenkoblet delt minne-arkitektur, slik at det samme minnet brukes av CPU som hovedminne og av grafikkdelens rammebuffer. Dette fører til mindre minnekrav og høyere båndbredde for minnet. DRAM kontrolleren finnes i to versjonen, hvor den ene støtter EDO og FPM DRAM brikker, mens den andre støtter synkron DRAM.

I tillegg til funksjonene for SVGA grafikk og Windows-aksellerasjon som er innebygget i 5ST86, har ST PC Consumer en rekke fasiliteter for å håndtere MPEG eller tilsvarende videostrømmer.

ST PC Consumer inkluderer også en digital TV omformer som tillater VGA grafikk eller fullskjerm video mottat over Video Input porten, å bli vist på standard PAL eller NTSC TV-apparater.

ST PC Consumer ble designet ved å bruke modulære designteknikker som forenkler gjenbruk. Dette gjør at kundespesifikke versjoner av brikken raskt kan lages.

Til toppen