PC-prisene blir stående nesten stille

Intels prosessorpriser har stått stille siden desember. I februar kommer det endelig priskutt, men som digi.no har skrevet, bør du ikke holde pusten.

Intels prosessorpriser har stått stille siden desember. I februar kommer det endelig priskutt, men som digi.no har skrevet, bør du ikke holde pusten.

Moores lov - at ytelsen dobler seg hver 18. måned uten at prisen øker - ser ut til å ha tatt seg en pause. For en uke siden kunne digi.no røpe at Intel forlenger pausen de har tatt siden begynnelsen av desember helt ut til neste kvartal.

Les også:

En presentasjon fra Intel digi.no hadde fått tak i, viste at det først kommer en ny PC-prosessor i andre kvartal. Det er lanseringen av slike som fører til at alle tidligere brikker rykker ned et hakk i pris. Den andre faktoren eller kan utløse store prisfall er lanseringer fra konkurrenten AMD. Men AMD sliter, og uten nye lanseringer trenger ikke Intel å kutte prisene.


Presentasjonen digi.no fikk tak i viste at Intel planla et priskutt i løpet av første kvartal, men det ble ikke sagt noe nærmere om når dette ville skje. Indikasjonen var dog at kuttene ikke ble så store, og nå kommer bekreftelsen. Ifølge en detaljert lekkasje til amerikanske Cnet vil Intel kutte prisene sine i løpet av februar.

Priskuttene blir meget beskjedne. Vanligvis kuttes toppmodellen, som for tiden er 3,06 GHz av Pentium 4, med over hundre dollar. Men kuttene blir bare på 25-50 dollar, ifølge lekkasjene. Resten av prosessor-rekken vil rykke ned med tilsvarende kutt.

3,2 GHz-versjonen av Pentium 4 angis lansert i andre kvartal, altså tidligst i april, ifølge Intel-presentasjonen digi.no har fått tak i, men lekkasjene i USA tilsier lansering i løpet av mars.

Det eneste lyspunktet er ryktene om at Intels pause lar AMD hente inn forspranget. Selskapet skal være klar med en Athlon XP 3000+ som dermed matcher Intels toppmodell tidlig i februar. Dette vil føre til lavere priser, men AMD slet i fjor høst med å få prosessorene de hadde lansert i salg.

Til toppen