BEDRIFTSTEKNOLOGI

PC-prisene faller ikke

Nordmenn vil ikke ha PC-er til 6.000-7.000 kroner - foreløpig. Men til våren kommer en ny generasjon billigere maskiner.

Einar Ryvarden
16. des. 1999 - 11:03

I USA har snittprisene på PC-er falt dramatisk de siste årene etter hvert som stadig flere har kjøpt enklere maskiner. Også her i Norge kan du velge og vrake i maskiner til 6.000-7.000 kroner, men så langt sier norske PC-kjøpere nei takk.

- Snittprisen på stasjonære PC-er har ikke falt nevneverdig siden høsten 1998, forteller PC-analytiker Andreas Elbak hos analyseselskapet IDC Skandinavia. Prisen ligger på rundt 13.000 kroner med skjerm, men uten moms.

Både Elbak og Asbjørn Søgstad, markedsdirektør i Compaq Norge, er enige om at det store salget av hjemmemaskiner i år har holdt prisene oppe. Hjemme-PC-ene er kraftige maskiner med mye utstyr, understreker de to. Compaq er den desidert største PC-leverandøren i Norge.

Så langt har norske kunder sagt nei takk til litt eldre prosessorer, enklere grafikkort og små harddisker . Men utover på nyåret og våren kommer en serie PC-er som har kopiert mye fra Apples iMac. Ved å blant annet kutte ut plass til innstikkskort og redusere størrelsen på kabinettene, reduseres prisen uten at ytelsen nødvendigvis faller.

Både Dell, Compaq og HP har designet slike enkle maskiner og på Comdex-messen i Las Vegas i november viste Bill Gates frem en ny type enkel nett-maskin.

Les om de nye billig-maskiene:


- Vi tror på et stort volumsalg av den kommende Ipaq-maskinen. Sammen med liknende maskiner tror vi dette vil føre til lavere snittpriser utover mot sommeren, sier Søgstad til digi.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.