PC-prisene fortsetter nedover

Prisen en bedrift trenger å betale for en vanlig kontormaskin faller stadig. Det beviser et nytt tilbud fra Cinet.

Kanskje begynner flere bedrifter å forstå at vanlige Office-brukere ikke trenger 3 GHz-prosessorer og den aller siste og største harddisken du kan få.

For jakten på ytelsen er for lengst over - mange analytikere mener at Office-brukere klarer seg med 400 MHz Pentium 3.

Men for noen år tilbake var det vanskelig å få en stasjonær PC til under 10.000 kroner i Norge. Nå faller prisene ned mot 5000 kroner og dette er reelle prislapper - inkludert moms, skjerm og Windows.

At prisene faller, dokumenterer tallene DinSide, en søsterpublikasjon av digi.no, samlet i februar. Tall fra mindre norske PC-leverandører viste at du kunne kjøpe maskiner ned mot 5000 kroner, men da manglet Windows.

Nå har Cinet lansert et tilbud som skrur prisskruen enda et hakk. Cinet SmartStation 651 er en minitower-maskin med en 2 GHz Intel Celeron-prosessor, 256 MB minne, 30 GB harddisk, nettverkskort, grafikkort, lydkort, høyttalere, tastatur og mus. I tillegg får du med en skikkelig 17-tommers NEC-skjerm og Windows XP Home. Legger du på moms, kommer prislappen likevel ikke opp i mer enn 5320 kroner.

Tilbudene DinSide sammenlignet i februar lå også på rundt 5000 kroner inkludert moms, men da manglet Windows og prosessoren var svakere modeller fra AMD.

Til toppen