PC-prisene har nådd bunnen

På denne siden av nyåret vil du neppe finne en rimeligere PC enn den Fujitsu Siemens nå tilbyr Elkjøp-kundene.

PC-prisene har nådd bunnen
(Bilde: HP)

På denne siden av nyåret vil du neppe finne en rimeligere PC enn den Fujitsu Siemens nå tilbyr Elkjøp-kundene.

Related content
PC-prisene sto lenge stille i Norge, men særlig det siste året har prisene falt hardt og fort. Nå begynner vi trolig å nå bunnen - det kan ikke bli så mye billigere. Det beviser et nytt tilbud Fujitsu-Siemens og Elkjøp har om dagen.

For 3995,- kroner får du nå en utmerket kontor-PC med Intel Celeron-prosessor på 2 gigahertz, 256 megabyte minne, 40 gigabyte harddisk, Windows XP Home Edition operativsystem, 3 års Norman viruskontroll, kombinert DVD-spiller og CD-brenner. Monitor er ikke inkludert, men de fleste som kjøper en kontormaskin har allerede skjerm fra før.

Dette er et ekstremt bra tilbud. Det viser en sjekk digi.no har gjort mot prisene på de løse komponentene på den store nettbutikken Komplett.no. Vi plukket ut de billigste delene for å bygge en noenlunde tilsvarende maskin selv. Vi valgte et kabinett med strømforsyning til 500 kroner og et hovedkort til kr. 650. Med tilsvarende minne, harddisk og CD-brenner/DVD-spiller, havner prisen på 3750 kroner. Men da får du ikke med Windows XP og antivirus, hvilket blir godt over en tusenlapp ekstra. I tillegg kommer arbeidet med å sette sammen maskinen.

Elkjøp-tilbudet som gikk ut sist helg er med andre ord en "margindödare" av dimensjoner, noe markedsansvarlig Andreas Tollefsen i Fujitsu Siemens Computers AS heller ikke legger skjul på.

- Nei, det er ikke all verdens marginer i denne bransjen lenger. Dette er en PC som er skreddersydd for én nordisk kunde (Elkjøp) - det er med andre ord det store volumet som gjør dette til butikk, sier Tollfesen, som ikke tror du vil se billigere PC-er med det første.

- Dette er det prispunktet som gjelder nå. Jeg tror ikke du finner en rimeligere PC på denne siden av nyttår, sier han til digi.no.

Det må understrekes at Fujitsu Siemens-boksen ikke er noen spillmaskin, men som kontor-PC vil den fungere for de flestes behov.

Til toppen