PC-produsenter skrur av prosessorfunksjonalitet i arbeidsstasjoner

PC-produsenter som Dell og HP er uenige med Intel om ulempene med hyperthreading brukt sammen med dagens programvare.

Hyperthreading, en ytelsesforbedrende teknikk som lar en prosessor opptre som om den skulle være tilnærmet to, har ifølge ZDNet vært tilgjengelig på arbeidsstasjoner siden april i år, men ofte i en inaktiv tilstand. Disse arbeidsstasjonene er utstyrt med Intels nyeste Xeon-prosessorer.

Blant annet arbeidsstasjoner fra Dell og HP er blitt levert med denne funksjonaliten avslått.

Årsaken til dette, ifølge PC-produsentene, er at storparten av programvaren som brukes på arbeidsstasjonene ikke utnytter denne teknologien ennå.

Selskapene mener at teknologien i mange tilfeller i stedet virker bremsende. Og da er det forståelig nok lurt å skru av denne funksjonaliteten. Samtidig skal det være fullt mulig for kundene å skru på funksjonaliteten selv.

Les også:


Intel bestrider dette og hevder at selv om man ved et lite antall applikasjoner kan se en liten nedgang i ytelsen, vil de aller fleste applikasjonene få økt ytelse, eller ingen endring i det hele tatt, hvis de kjøres under Windows XP.

Brukere som kjøres applikasjoner med flere tråder, slik som Photoshop, vil ifølge Intel få en ytelsesøkning på mellom 25 og 30 prosent. Det samme gjelder brukere som kjører to applikasjoner samtidig, samt at de langt sjeldnere vil oppleve at programvaren henger.

Intel anbefaler derfor at PC-produsentene skrur på hyperthreading på kommende PC-er som leveres med Windows XP.

Til toppen