PC-salget i 2002: Dell spiser seg innpå HP

Sammen er HP og Compaq størst, men Dell spiser seg innpå, blant annet med en utrolig vekst i fjerde kvartal.

Sammen er HP og Compaq størst, men Dell spiser seg innpå, blant annet med en utrolig vekst i fjerde kvartal.

Dell var blitt den største PC-leverandøren i Norge i andre kvartal i fjor, men så fusjonerte HP og Compaq. Dette har sikret HP førsteplassen og en markedsandel på hele 32 prosent.

Tall Finansavisen hentet inn på juleaften viser at HP med Compaq økt salget med seks prosent til 167.388 PC-er i 2002.

Les også

På andre plass ligger Dell Norge som virkelig fikk opp farten i fjerde kvartal. Salget hoppet opp med nesten 40 prosent i forhold til fjerde kvartal 2002 enn i samme periode året før. Mesteparten kommer at en voldsom vekst i salget av stasjonære maskiner til privatkunder - dette har løftet seg 90 prosent fra fjerde kvartal i 2001.


Klarer Dell å holde dette tempoet utover, vil 2003 bli et hyggelig år. Totalt sett har Dell en vekst i fjor på ni prosent og solgte 90.000 PC-er, forteller selskapet til digi.no. Fujitsu Siemens følger på tredje plass med en salgsøkning på ni prosent og 82.300 solgte PC-er. Det gir en markedsandel på 15,5 prosent. Deretter kommer Acer og IBM. Sistnevnte går tilbake hele 32 prosent.

Salget til de største PC-leverandørene falt totalt med fire prosent i 2002, men det er ikke klart hvor mye totalsalget falt.

Til toppen