ANALYSER

PC-salget løftet seg i rakettfart

Tall fra IDC for fjerde kvartal sementerer PC-markedet - Michael Dell øker forspranget til HP.

19. jan. 2005 - 09:12

Analyseselskapet IDC har offentliggjort tall for PC-salget i fjerde kvartal. Disse viser at PC-salget i fjerde kvartal steg med 13,7 prosent til 51,5 millioner enheter. Veksten i siste kvartal var bedre enn IDC selv hadde estimert.

I følge IDC ble det solgt 51,5 millioner PCer i fjerde kvartal globalt.

Dermed er IDC og Gartners uvanlig uenige - Gartner mener at salget vokste med 10,9 prosent. I følge IDC løftet PC-salget i 2004 seg med 14,7 prosent, mens Gartner sier 11,8 prosent.

IDC-tallene viser at Dell øker sitt forsprang og befester lederposisjon i PC-markedet med et salg på 8,8 millioner maskiner enheter. Dell løftet salget med friske 21 prosents fra fjerde kvartal i 2003.

Dermed øker Dell forspranget fra HP som solgte 8,2 millioner maskiner. digi.no skrev i går at HP nå har gitt opp å forsøke å bli størst igjen og skal fokusere på lønnsomhet i PC-salget i stedet.

IBM solgte 2,9 millioner enheter i fjerde kvartal og er på tredje plass, men det er siste kvartalet for IBM på denne statistikken - selskapet har solgt sin PC-virksomhet til kinesiske Lenovo.

IDC spår at det særlig er Europa, Midt-Østen og Afrika (EMEA) som vil drive veksten.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.