RESULTATERFINANS

PC-Systemer kjøper kompetanse

PC-Systemer har kjøpt 20 prosent i EMData og har i tillegg en opsjon på resten av aksjene i selskapet. Investeringen er i første rekke drevet av behovet for mer bransjekompetanse i PC-systemer.

Eirik Flaa
6. feb. 1998 - 16:57

PC-systemer har kjøpt en 20 prosent i programvarehuset EMData for 2,6 millioner kroner. EM Data, som omsatte for 24 millioner kroner i 1997, utvikler ulike ADB-løsninger for elektro og VVS-bransjen, og planen til PC-Systemer er på sikt å overta alle aksjene i selskapet. Før den tid vil PC-systemer foreta en gjennomgang av selskapet - og dersom dette synes tilfredsstillende vil PC-Systemer løse inn en opsjon på de resterende aksjene.

PC-systemer sjef og gründer, Per Boasson, sier at investeringen i første rekke er initiert av behov for mer bransjekompetanse.

- Løsningene til EMData ligger nært opp til løsningene som vårt datterselskap ITP har utviklet - og bransjekompetansen kan vi dra felles nytte av, sier PC-systemer sjef, Per Boasson til digi.no. Han understreker at programvarevirksomheten i EMData vil fortsette som før om selskapet skulle bli en del av PC-Systemer.

- Vi har ingen intensjoner om å legge ned noe av virksomheten dersom oppkjøp skulle bli aktuelt. Et mål er å få et bredere produktspekter å vise til overfor elektro og VVS-bransjen. Markedsmessig har vi allerede et sterkt fotfeste i disse bransjene, sier Boasson som ikke vil uttale seg om tidsperspektivet for en eventuell full overtakelse av EMData.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.