BEDRIFTSTEKNOLOGI

PC Systemer kjøper Win.HLP

Per Boasson utvider sitt programvareimperium ved å kjøpe 24,7 prosent av Jan Skøiens selskap Win.HLP AS. Alliansen gir PC-Systemer styrket Internett- og SAP-kompetanse. Aksjonærene, anført av Skøien med 51%, fikk 32,2 millioner kroner i handelen som verdsetter Win.HLP til 130,2 millioner.

Jens Kanden
14. feb. 1997 - 13:00

Per Boasson utvider sitt norske programvareimperium. I dag ble det meldt at PC-Systemer (PCS) ASA har kjøpt 24,7% av Jan Skøiens selskap, Win.HLP AS. PCS betaler 32,2 millioner kroner, noe som verdsetter Win.HLP til 130,2 millioner kroner. PCS kjøpte 12.862.717 av totalt 52.000.000 aksjer i Win.HLP for kr 2,50 pr. aksje.

Selskapene inngikk tidligere et samarbeide om å integrere @ctive Trade, Internett-handelssystemet til Win.HLP, med Rubicon, PCS flaggskip.

- Mens vi kjøpte opp to selskaper i 1996, dreier denne handelen seg om en allianse. Vi vet at vi ikke kan gjøre alt selv, og vi søker derfor partnere med teknologi på områder vi synes er interessante. Vi har fulgt Win.HLP i lang tid, og når Jan Skøien gikk inn for fullt som daglig leder synes vi Win.HLP ble et svært interessant selskap, forteller Per Boasson, grunnlegger av PC-Systemer til digi:data.

- I tillegg til integrasjonen mellom handelssystemet til Win.HLP og Rubicon, kommer vi til å samarbeide om å knytte vårt neste generasjon økonomisystem, Prosjekt Eidsvoll, mot Internett. Elektroniske bank- og betalingssystemer er også et spennende område hvor Win.HLP besitter nøkkelkompetanse, fortsetter Boasson.

- Vi er også interessert i SAP-kompetansen til Win.HLP. En del av de tyngste bedriftene i Norge kjører SAP-baserte systemer. Selv om vi ikke konkurrerer i dette markedet, ser vi nytten av at våre kunder kan utveksle informasjon med store selskaper med SAP-baserte systemer, avslutter Boasson.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.