PC-Systemer legger Norden-planer på is

Programvarehuset PC-Systemer er ikke lenger like ivrig på kjøpe konkurrenter i Sverige og Danmark. Det er enklere å vokse raskt i Norge, viser deres analyser.

PC-Systemer varslet tidlig i år at selskapet ønsket å etablere seg i Sverige eller Danmark gjennom oppkjøp. Dette ville gi bedriften et internasjonalt ben å stå på i tillegg til rask vekst. Men PC-Systemer har ennå ikke funnet noen billige svenske eller danske konkurrenter som er attraktive nok: Programvarehuset har derfor vendt blikket tilbake mot Norge.

- Vi ser det ikke som like kritisk å ekspandere internasjonalt, sier Christian Thommesen, styreformann i PC-Systemer til digi.no.

- Det analysearbeidet vi har gjennomført i høst her hjemme og i utlandet, viser at Norge er det minst konsoliderte markedet for regnskapsprogramvare i Europa. Det blir derfor billigere å vokse i Norge. Jeg er sikker på at PC-Systemer vil gjennomføre ekspansjoner i løpet av første kvartal 1999, sier han.

Thommesen har tidligere uttalt at han mener aksjemarkedet overfokuserer på internasjonale selskaper, noe han gjentar nå. Han mener det er et stort vekstpotensial i Norge.

- Jeg synes markedet og mange aktører utlyser dommedag over de selskapene som ikke er internasjonale. PC-Systemer vokser fremdeles 30 prosent her i Norge og har en driftsmargin på 30 prosent. Det er 106 leverandører av regnskapsprogramvare i Norge og det skal bli færre, så det er fullt mulig å vokse raskt også her hjemme, sier Thommesen, som formulerer seg svært forsiktig når digi.no ber om presiseringer:

- Jeg bare fastslår at det er blitt billigere å bytte til seg andre selskaper. Vår aksjekurs har falt mindre enn det våre konkurrenter har gjort.

Thommesen mener PC-Systemer har holdt alle sine løfter. Etter å ha styrket ledelsen, har selskapet kjøpt opp EM-data og inngått en avtale med svenske Hogia.

Til toppen