PC-tall viser IT-vekst for Europa

Nedgangen i den amerikanske økonomien har foreløpig ikke smittet over til Europa og IT-industrien her. Det viser PC-tall fra første kvartal.

De fleste selskaper i IT-bransjen i USA melder om dramatisk svikt i salget, men her i Europa er alt - foreløpig - ved det gamle. For bransjens brød og smør - PC-salget - vokser fremdeles, viser ferske tall fra analyseselskapet Context, skriver ZDNet.

Foreløpige tall viser at PC-salget i Europa løftet seg med syv prosent i første kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Til sammenligning falt salget i USA med 3,5 prosent i første kvartal. Analyseselskapet IDC er ikke ferdig med tallene sine, men venter det samme.

Tall fra IDC og Dataquest viser at Dell nå er større enn Compaq internasjonalt, men her i Europa leder fremdeles Compaq selv om markedsandelen deres faller. Dell derimot vokser sterkt og er nå oppe på andreplass her i Europa, ifølge Context-tallene. Les mer om Dell: Dell, ikke Compaq, er størst i PC-verden

Etter Dell følger HP, Fujitsu Siemens og IBM. Sony, Toshiba, Nec og Acer vokser alle sterkt mens Apples salg falt med 26 prosent sammenlignet med første kvartal i fjor.

Tallene viser at salget av Intel-baserte servere eksploderer - veksten er på hele 80 prosent fra første kvartal i fjor.

Du kan lese hele Context-rapporten her.

Til toppen