PC-tralle gir enklere data for skoler

Bravida har satt sammen en tralle med datautstyr som løser mange av utfordringene skoler har med dataundervisning.

Skolene har mange utfordringer med bruk av datamaskiner. En av dem er selve plasseringer av de fysiske maskinene. Fordi hver elev ikke har sin egen maskin, må skolene ha egne rom med PC-er og flytte elevene dit når man skal bruke maskinene. En annen grunn til at man har egne datarom er at det bare er her man har 20-30 nettverksplugger.

Disse utfordringene har Bravida (tidligere Telenor Installasjon - eies nå med 48 prosent av Telenor ASA) løst med en smart datatralle. Trallen inneholder 15 bærbare maskiner som kobler seg opp trådløst. Dermed kan man flytte datamaskinene og ikke elevene. Etter ferdig bruk plugges maskinene tilbake i trallen, og trallen flyttes tilbake til sitt låste lagringsskap der man bare plugger inn en stikkontakt.

Maskinene i trallen er satt opp slik at elevene ikke kan tukle og endre på så mye.

En skole som har tatt i bruk skoletrallen er Malakoff Videregående Skole i Moss.

- Ideen med mobile skoletraller er en meget god produktidé som gjør det enklere for skolene å bruke data og Internett som en naturlig del av undervisningen. Vår skole så straks fordelene og mulighetene som ligger i konseptet, og har kjøpt to traller som er populære og i stadig bruk, sier Erik Kolderup, hovedlærer ved Malakoff Videregående Skole i Moss,i en pressemelding.

Til toppen