PC-virus herper mobilen

Et nytt PC-virus infiserer og herper mobiltelefonene og PDA-ene som PC-en koples til.

Et nytt PC-virus infiserer og herper mobiltelefonene og PDA-ene som PC-en koples til.

I en pressemelding fra MARA (Mobile Antivirus Researchers Association), en ideell forening for forskere innen mobile virus, heter det at de har fått tilsendt anonymt et stykke ondsinnet kode som viser at hackerundergrunnen kan lage virus som kan krysse over fra Windows PC-er til PDA-er og mobiltelefoner drevet av Windows Mobile Pocket PC.

Ifølge MARA er dette første gang de har sett binærkode for PC som er i stand til å spre seg til en mobil enhet. Koden er døpt «Crossover».

I en tekstfil som MARA fikk tilsendt i samme melding som Crossover-koden står det blant annet følgende:

«Crossover-viruset har fått dette navnet fordi den krysser fra PC-er til trådløse Pocket PC-er. Det er det første viruset i sitt slag. Når det eksekveres, sjekker viruset hva det aktuelle operativsystemet er. Hvis det ikke er Windows CE eller Mobile lager viruset en kopi av seg selv og legger en oppstartkommando for kopien til registry.. Så venter det til det oppdager en ActiveSync-forbindelse.. Da kopierer det seg selv til den mobile enheten, og eksekverer kopien sin der.»

Av denne teksten går det videre fram at når viruset oppdager at det kjører på en mobil eller en PDA, sletter den alle filene i «My Documents»-katalogen og gjør en del annen fandenskap.

Mara sier de har gjort koden, prøver og mer informasjon tilgjengelig for antivirusselskapene og for alle sine medlemmer.

Til toppen