RESULTATERFINANS

PC-Ware blir Comparex

Håper på doblet omsetning gjennom ny merkevarestrategi.

10. mai 2011 - 15:51

Tyske PC-Ware Information Technologies AG melder at de «endrer identitet og merkevarenavn» til Comparex. Selskapet utvider virksomheten fra programvare og lisensadministrasjon til også å tilby konsulent og andre IT-relaterte tjenester, heter det.

I denne nye drakten skal årsomsetningen dobles på tre år fra nivået i regnskapsåret 2010—2011.

Fra og med 5. mai skal alle konsernets juridiske enheter i Tyskland skifte navn til Comparex. Enhetene utenfor Tyskland følger etter innen årsskiftet. PC-Ware Norge venter å kunne gjennomføre navneendringen i løpet av sommeren.

Tallene som nettopp er offentliggjort for regnskapsåret 2011—2011 viser 17 prosent vekst i omsetningen til 975 millioner euro. Driftsresultatet (EBITDA) havnet på 17 millioner euro, noe konsernledelsen karakteriserer som en «betydelig forbedring» fra året før.

Veksten i 2010—2011 har vært organisk. Toppsjef Klaus Elsbacher varsler oppkjøp for å nå den planlagte doblingen av omsetningen på tre år – til to milliarder euro.

— Vi vil forsterke vår posisjon i etablerte markeder og gradvis utvide vår brede portefølje mot segmenterte markeder, er oppskriften han formulerer.

Administrerende direktør Erik Frøystein i PC-Ware Norge sier de vil fortsette samarbeidet med produsenter og partnere «som er strategisk viktige for oss», og presiserer at dette gjelder «alle som har en fremtid i det norske markedet». Kjerneforretningen vil fortsatt være programvarelisenser og avtaler/tjenester, men porteføljen skal gjøres bredere.

Konsernet har status som Microsoft storkundeforhandler («Large Account Reseller») og dessuten sertifiseringer fra et trettitalls leverandører, blant dem Citrix, VMware, Adobe, Symantec og McAfee, samt Hitachi, IBM og EMC. 1700 ansatte er fordelt på 75 kontorer i 28 land i Europoa, Afrika og Asia.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.