BEDRIFTSTEKNOLOGI

pcAnywhere 8.0: En-klikks videokonferanse

Symantec har foretatt en større oppgradering av fjerntilgangsprogrammet pcAnywhere med den nye versjon 8.0. Foruten å vektlegge sikkerhet og brukervennlighet, er programmet tett integrert med videokonferanseverktøyet CU-SeeMe.

Eirik Rossen
21. aug. 1997 - 12:16

Georg Aubert i den norske distributøren PC Syscom regner med å ha pakken i løpet av en uke eller to.

Distribusjons CD-en inneholder versjon 5.0 for Windows 3.x og versjon 2.0 for DOS i tillegg til den nye 32-biters utgaven (versjon 8.0) for Windows 95 og NT.

8.0 dreier seg om en større oppgradering i forhold til dagens 7.5. En iøynefallende endring er den tette integrasjonen med medfølgende CU-SeeMe videokonferanseprogramvare: Du klikker på en knapp for å opprette videokonferanse med en annen bruker.

pcAnywhere tilbyr ellers fjerntilgang til lokalnett, fjernkontroll over andre PC-er, samt filoverføring og generell kommunikasjon. Den gir deg for eksempel tilgang til ditt lokale nettverk over modem eller Internett, og lar deg også kontrollere din faste arbeids-PC hjemmefra eller fra en mobil tilknytning. Du kan kjøre applikasjoner på den fjerntliggende PC-en, overføre filer, og synkronisere filere mellom to maskiner. En kringkastingsfunksjon gjør det for eksempel mulig å holde en presentasjon sentralt, og sende den i sanntid til et større antall mottakere.

IT-ansvarlige og helpdesk-arbeidere kan bruke pcAnywhere til å fjernstyre konfigurering av brukeres maskiner, gi online support og foreta samtidig installasjon av programvare og oppgradering til mange brukere.

Under lanseringen har Symantec lagt vekt på sikkerhet. Senior product manager John Muller sier til Newsbytes at IT-ansvarlige, ifølge ferske undersøkelser, er mer opptatt av sikkerhet enn av ytelse og pris når de vurderer kommunikasjonsprogramvare. Versjon 8.0 tilbyr flere krypteringsnivåer, også sterk kryptering via Microsofts crypto API.

- Det har alltid vært kryptering i pcAnywhere, forteller Aubert. - Vi har fått løfter fra Symantec om bedre dokumentasjon av krypteringsrutinen. Men vi vet ennå ikke hvordan det stiller seg med sterk kryptering på Symantecs eksporterte programvare.

USA begrenser som kjent eksporten av krypterende programvare til nøkler mindre enn 56 biter, men åpner for at eksportører kan søke om dispensasjon.

Prisen for pcAnywhere 8.0 er 149 dollar, en oppgradering skal koste 79 dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.