PCI Express for Pentium 4 til våren

PCI Express skal åpne opp en av flaskehalsene i dagens PC-design.

PCI Express skal åpne opp en av flaskehalsene i dagens PC-design.

VIA Technologies vil ifølge Digi Times begynne prøveproduksjon av PT890, et brikkesett for Pentium 4 med 800 MHz forsidebuss og støtte for tokanals DDR400 DDRII-minne og PCI Express, i løpet av januar 2004.

    Les også:

Hovedkort basert på dette brikkesettet ventes å bli vist fram under CeBIT-messen som arrangeres i Hannover i mars neste år.

VIA er den tredje største produsenten av brikkesett til Intels Pentium 4-prosessorer, etter Intel og SiS. VIA har håp om å innta andreplassen i løpet av 2004.

Når det gjelder brikkesett til AMDs prosessorer, har VIA en markedsandel på mellom 70 og 80 prosent på brikkesett til Athlon (K7) og 90 prosent på brikkesett til Opteron og Athlon 64 (K8). Likevel leverer selskapet omtrent like mange brikkesett til Intels prosessorer som til AMDs.

Ifølge Digi Times planlegger også SiS prøveproduksjon av SiS656-brikkesettet i januar. Også dette er et brikkesett for Pentium 4 med PCI Express-støtte. Intel ventes derimot først å komme med PCI Express i brikkesettet som foreløpig kalles Grantsdale. Dette er ventet i andre kvartal neste år.

PCI Express ventes å ta over rollen PCI- og AGP-grensesnittene har i dagens datamaskiner i løpet av få år. Løsningen er basert på seriell teknologi og tilbyr punkt til punkt forbindelser, noe som gir hver enhet en dedikert forbindelse uten ulempene med en delt buss.

Til toppen