PCI Express snart også for bærbare

PCI-SIG ventes denne uken å lansere en laveffektsversjon av PCI Express-spesifikasjonen. Teknologien vil trolig bli vanlig i bærbare PC-er om få år.

PCI-SIG ventes denne uken å lansere en laveffektsversjon av PCI Express-spesifikasjonen. Teknologien vil trolig bli vanlig i bærbare PC-er om få år.

PCI-SIG vil ifølge ExtremeTech offentliggjøre en laveffektsutgave av PCI Express-spesifikasjonen under denne ukens Intel Developer Forum.

PCI Express ventes i stor grad å erstatte dagens PCI-teknologi i PC-er i løpet av 2004, mens den nye laveffektsutgaven trolig vil ta i bruk i bærbare PC-er omtrent ett år senere.

    Les også:

PCI Express er ikke kompatibelt med PCI, men hovedkort som støtter den nye teknologien vil trolig også være utstyrt med PCI-spor i lang tid ennå, på samme måten som det tok mange år før ISA-sporene ble fjernet fra hovedkort med PCI som viktigste grensesnitt til innstikkskort.

Det er i første omgang i forbindelse med grafikkløsninger at PCI Express vil bli benyttet, selv om detaljer om den såkalte NewCard-spesifikasjonen ventes å bli klargjort denne uken. NewCard er moduler eller innstikkskort som kan kobles til på utsiden av PC-en, ikke ulikt dagens PC-kort. Modulene kan for eksempel romme en harddisk, en flashkortlesere eller nettverksutstyr.

- Lanseringen av Mobile Graphics Low-Power Addendum er enda en bevis på fleksibiliteten og den økende relavansen PCI Express-arkitekturen i ulike markedssegmenter og bruksområder, sier Ajay Bhatt, formann i PCI-SIGs styringskomité for PCI Express, i en uttalelse.

Til toppen