PCI-kort gir kjappere Pentium

Evergreen kommer til våren ut med et PCI-kort som skal gi eldre Pentium-maskiner en kraftig ytelsesøkning til en forholdsvis lav pris. I tillegg skal kortet også kunne løse maskinvarebaserte år 2000-problemer.

Evergreen kommer til våren ut med et PCI-kort som skal gi eldre Pentium-maskiner en kraftig ytelsesøkning til en forholdsvis lav pris. I tillegg skal kortet også kunne løse maskinvarebaserte år 2000-problemer.

Det fleste prosessor-oppgraderingssett for Pentium-maskiner består gjerne av en prosessor med noe ekstra logikk, samt en sokkel som igjen passer i Socket 7 på hovedkortet. EclipsePCI fra Evergreen tar derimot over mesteparten av funksjonene i PC-en. Kortet, som monteres i en av PCI-sporene i PC-en, kan brukes benyttes i alle Pentium- og Pentium Pro-maskiner, samt i maskiner med 486-prosessor og PCI-buss.

Kortet skal ta kun få minutter å installere og krever ikke at brukeren gjør endringer i resten av systemet. Kortet er heller ikke avhengig av programvarebaserte drivere. Kortet har sin egen BIOS som tar over etter at PC-ens opprinnelige BIOS har startet opp systemet. Siden mange avbrudd ikke normalt sendes over PCI-bussen, kjøres en liten programvarekjerne på systemets opprinnelige prosessor. Dette gjør at man også må beholde noe minne på det opprinnelige hovedkortet.EclipsePCI vil i første omgang komme i to varianter. Den ene bygger på Intels 440BX-brikkesett og Socket-370 prosessorgrensesnitt. Intel skal lansere Celeron-prosessorer med dette grensesnittet i januar. EclipsePCI støtter busshastigheter opptil 100 MHz.Den andre modellen - Super-7 EclipsePCI - støtter AMD K6-2 med 3DNow! og fremtidige Socket-7-kompatible prosessorer fra alle de kjente prosessorprodusentene. Også denne støtter busshastigheter på opptil 100 MHz, men er basert på MVP3-brikkesettet fra VIA Technologies.Begge modellene støtter opptil 256 MB med minne, både PC66 og PC100 SDRAM. I tillegg skal BIOS-en i begge utgavene være forberedt på årtusenskiftet, noe som langt fra er tilfelle med alle eldre BIOS-er.Kortene vil kunne leveres separat eller utstyrt med prosessor og minne. EclipsePCI utstyrt med en 333 MHz Celeron-prosessor og 64 MB med minne skal koste under 400 dollar. Produktene skal lanseres under vårens CeBIT-messe i Tyskland.(Kilder: ZDNet UK, The Register, Evergreen Technologies)

Til toppen