BEDRIFTSTEKNOLOGI

PCI-X foreløpig godkjent som standard

PCI Spesial Interest Group har godkjent den tidligere annonserte PCI-X-teknologien. PCI-X ventes derfor å bli standard I/O-system i dyrere servere og arbeidsstasjoner mot slutten av året.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. apr. 1999 - 16:13

PCI-X ble i fjor høst fremlagt for PCI SIG som et forslag til ny standard for I/O-systemer tyngre PC-systemer som servere og arbeidsstasjoner. PCI SIG har nå annonsert at organisasjonen vil standardisere PCI-X. Kun små endringer i spesifikasjonen skal være gjort.

Det som gjenstår er en gjennomgang av alle medlemmene i PCI SIG hvor disse kan be om tekniske endringer til spesifikasjonen før den endelige utgaven blir klar. Dette ventes å skje i tredje kvartal av 1999. Deretter vil det antakelig ta seks til ni måneder før vi får se kommersielt tilgjengelige produkter basert på PCI-X.

Regn likevel ikke med at du vil få se PCI-X i vanlige PC-er med det første - systemet vil fordyre hovedkortene endel. Men i servere og kraftige arbeidsstasjoner hvor kravene til båndbredde er større enn i vanlige PC-er, vil PCI-X komme til sin rett. Ifølge Windows Magazine skal teknologien ha dobbelt så høy båndbredde som dagens PCI-buss, totalt 1,06 gigabytes per sekund. PCI-X vil kunne tilby en 64-bits buss med 133 MHz klokkehastighet, samt et antall busser med klokkehastighet på 66 MHz.

Både som system- og som innstikkskort er PCI-X bakoverkompatibelt med PCI. Det vil si at man kan putte et PCI-kort inn i en PCI-X-basert maskin eller et PCI-X-kort inn i en PCI-basert maskin. I det siste tilfellet vil klokkehastigheten for den aktuelle porten senkes til 33 MHz.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.