PCS satser fremtiden på objekter

Med presentasjonen av Prosjekt Eidsvoll markerer PC-Systemer Norge ASA at de nå vil pløye ny mark i adb-markedet. PCS tar sikte på å være leverandør av basiskomponenter for morgendagens varehandelssystemer.

Med presentasjonen av Prosjekt Eidsvoll markerer PC-Systemer Norge ASA at de nå vil pløye ny mark i adb-markedet. PCS tar sikte på å være leverandør av basiskomponenter for morgendagens varehandelssystemer.

Prosjekt Eidsvoll markerer en ny epoke for PC-Systemer Norge. Dette nye, objektoppbygde system vil fokusere sterkt på strategien tynne klienter vs. distribuerte serverkomponenter. Tynne klienter på egen harddisk som kommuniserer med resten av programmet eller databasen på en ekstern server, vil komme for fullt fremover, og dette har PC-Systemer tatt på alvor. Med presentasjonen av Prosjekt Eidsvoll viser selskapet at det ligger langt fremme når det gjelder komponentbasert teknologi innenfor adb-systemer.

I bunn har PC-Systemer ikke uventet valgt å bruke Microsofts DCOM (Distrubuted Component Objekt Model)-arkitektur som gjør plattformen

absolutt tilpasset Windows. Basiskomponentene, som sørger for full integrering mellom adb-systemet, andre windows-applikasjoner, intranett og internettløsninger, er på plass i dag. Disse objektene vil bli lisensiert ut til videreutviklere innen adb-bransjen.

Ifølge administrerende direktør Per A. Boasson har systemutviklerne også satset endel på at programmeringsspråket skal være lett utskiftbart, dersom f.eks. Java seiler opp som det beste alternativet om et par år. På denne måten håper selskapet å ha god tilgang på utviklere og programmerere i senere faser.

Boasson legger heller ikke skjul på at satsingen fremover vil gå utover landegrensene. Runtime-bytte av forhåndsdefinerte språk passer et internasjonalt marked.

Ifølge PCS er dette det største privatfinansierte produktutviklingsprosjekt startet i Norge innen datateknoligi siden Tandberg Data initierte utvikling av prosessorteknologi tidlig på 70-tallet. Spenningen knytter seg til om markedet biter på konseptet.

Til toppen