RESULTATERFINANS

PCTVnet insolvent

PCTVnet ASA, som produserer set-top bokser for internettsurfing på TV-skjermen, er insolvente og trenger minimum 35 millioner innen 26. januar 1998. Ledelsen velger å være meget åpen rundt situasjonen i selskapet.

Jørgen Christiansen
8. jan. 1998 - 13:51

Emisjonskursen er i den nye emisjonen halvert fra 5 kroner aksjen til 2,50, etter at det ikke viste seg mulig å hente inn penger i løpet av desember måned. Tirsdag gav selskapet opp å hale i land den opprinnelige emisjonen. Dermed har aksjonærene på generalforsamling gitt opp håpet om å se sine verdier stige ved emisjonen. Den nye emisjonen er en tegningsrett-emisjon.

I følge en pressemelding fra selskapet var kassebeholdningen per 1. januar 1998 NOK 3,9 millioner kroner. Etter det digi.no forstår er varelageret betydelig. Selskapets markedsdirektør Morten Rynning svarer slik på spørsmål om varelagerets størrelse:

- Lageret av komponenter er en del. En stor del av de pengene vi nå henter inn trenger vi til å betale for komponentene.

På nærmere spørsmål om hva pengene skal brukes til, går det frem at selskapet innen 26. januar trenger 35 millioner for å betale for allerede leverte komponenter, samt komponenter som er nødvendig for å ferdigstille boksene. Selskapets leverandører er informert om den økonomiske situasjonen.

Ifølge markedsdirektør Rynning er forholdet til leverandørene meget bra, trass i den noe anstrengte situasjonen.

Emisjonen som nå er åpnet skal bringe inn mellom 35 og 71,4 millioner kroner.

Før jul uttalte selskapet at produktet Home Pilot skulle bli en "julegave-hit". På spørsmål om hvordan salget gikk svarer Rynning:

- Vi solgte ikke mange enheter før jul.

Også i Sverige har salget vært marginalt. Etter at selskapet inngikk avtale med Upnet i overgangen november/desember, dukket amerikanske OpenTV Inc. opp i det samme markedet med en avtale med Telia.

Det eksisterer to helt ulike typer set-top bokser. PCTVnet har i likhet med enkelte amerikanske selskap valgt å fokusere på internettsurfing og "smarthus"-løsninger på TV-skjermen. Funksjonalitet til TV-skjermen har vært stikkordet. Nokia har valgt å utvikle digitale dekodere med mulighet for ISDN-, kabel-, TV- og parabol-tilkobling på samme boksen, men har latt utvidet funksjonalitet av typen Internett-surfing ligge foreløpig.

Morten Rynning begrunner valget slik:

- Som en liten aktør kan vi ikke sette teknologiske standarder slik Nokia kan gjøre. Vi må satse på å tilby funksjonalitet og bruke åpne teknologiske løsninger.

PCTVnet har i dag rundt regnet 40 medarbeidere, hvorav halvparten av medarbeiderne jobber med produktutvikling. Salg av boksene er tenkt overlatt til partnere slik man har gjort i Sverige med UPNET.

Gründerne Peder Lunde og Harald Jellum sitter i dag med 40 prosent av aksjene i selskapet.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.