PCTVnet ønsker seg 20 mill. til jul

Den norske internettboks-produsenten PCTVnet må ha mer penger. Selskapet ønsker seg 20 millioner kroner, men er usikre på om blant andre Tom Adolfsen vil leke julenisse.

PCTVnet satset på å lage bokser for internettsurfing med TV-en og venter sammen med de andre leverandørene på at salget skal komme i gang. I mellomtiden trenger selskapet mer penger og går ut med et aksjekapitalforhøyelse forbeholdt selskapets aksjonærer.

Håpet er å få inn 20 millioner kroner, forteller markedssjef Morten Rynning, men selskapet har satt en nedre grense på fem millioner kroner fordi det er så vanskelig å finne kjøpere av unoterte aksjer.

- Avhengig hvor mye vi får inn, vil vi vurdere en ny emisjon til neste år. Vi regner med å gå i break-even mot slutten av 1999, sier Rynning.

PCTVnet har tidligere i år sagt de ville trenge mer penger. Siste emisjon var i januar da selskapet hentet inn 25 millioner kroner, men nå er kassen snart tom igjen. Rynning forteller at man har diskutert aksjekapitalforhøyelse med de største eierne, men vil ikke si hva disse mener om saken før eierne har mottatt prospektet.

De største eierne i PCTVnet er gründerne av Merkantildata og Upnet. Til sammen eier Tom Adolfsen, Pål Krüger og Pål Bryant Meisner rundt 15 prosent av PCTVnet.

PCTVnet legger ikke om kursen til neste år. Planen er fortsatt å selge internettboksene til partnere i Norge og utlandet. I tillegg er selskapet ferdig med en versjon av boksen som kan bruke Windows Terminal Server eller Winframe. Over nettet kan dermed brukere få opp Windows NT og tilhørende programvare. Rynning forteller at den nye boksen kommer i salg i februar.

PCTVnet har dessuten fått en ny sterk partner. IBMs konsulentdivisjon, Global Services, markedsfører for tiden PCTVnets boks i Europa, men foreløpig har ikke dette gitt noen kontrakter.

Til toppen