KARRIERE

PCTVnet styrker utenlandssatsingen

For å styrke sin muligheter til å bli en europeisk aktør, bytter PCTVnet administrerende direktør. Lars A. Skorpen Hansen kommer fra Gemini Consulting til selskapet som først og fremst er kjent for å selge Internett på TV.

Einar Ryvarden
30. apr. 1999 - 12:08

Det norske teknologiselskapet PCTVnet er endelig ferdig med et langt utviklingsarbeid og har begynt å selge sine Internett-bokser til utenlandske media-, IT- og telekom-selskaper. Fordi man går over i en ny fase, bytter selskapet administrerende direktør.

Selskapet har etter hvert videreutviklet sin første boks for ren Internett-surfing med TVen til å bli en mer generell og billig kommunikasjonsterminal både for hjem og bedrifter.

Lars Skorpen Hansen.
Lars Skorpen Hansen.

Ny leder er Lars A. Skorpen Hansen (39), mens Lars Gunnar Pedersen forlater det Lysaker-baserte selskapet. Skorpen Hansen forteller han fikk jobben i PCTVnet fordi selskapet nå trenger erfaring på markedsføring og forhandlinger med store europeisk selskaper.

Skorpen Hansen kommer fra det store franske-eide konsulentselskapet Gemini Consulting der han har jobbet mest med strategi-prosjekter i telekommunikasjon- og mediebransjen rundt i Europa. Tidligere har han jobbet syv år i TV 2, der han var en av de første ansatte og etter hvert fikk ansvaret for TV Torget, TV 2s infomercial-kanal.

digi.no kunne tidligere i april fortelle at PCTVnet står ovenfor et gjennombrudd etter flere års utviklingsarbeid og økonomisk usikkerhet. Selskapet har signert avtaler med Ericsson, det kanadiske-eide teleselskapet Nortel og "en av Europas ledende elektronikkselskaper". I tillegg har PCTVnet en samarbeidsavtale med IBM. (Se tidligere sak i høyre marg)

- PCTVnet brukte lengre tid og mer penger på utviklingsarbeidet enn ventet, men nå ligger mye til rette for å høste fruktene av det nedlagte arbeidet, forteller Skorpen Hansen til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.