PDA-en er din guide hos vikingene

Et museum i Harstad forbereder et system der PDA-er med WLAN guider besøkende gjennom vikingtiden.

Et museum i Harstad forbereder et system der PDA-er med WLAN guider besøkende gjennom vikingtiden.

Trondarnes Distriktsmuseum i Harstad forbereder man et opplegg der besøkende lar seg guide gjennom vikingtiden av en PDA med trådløst nettverk og hodesett.

Det er programvareselskapet Mobile Voyager Solutions (MVS) i Trondheim som har utviklet programvaren. Løsningen gjennomgår nå den siste fasen med problemløsning før den sette i drift. Da vil museet også skilte med helt nye nettsider.

Salgsansvarlig Jon Elling Nesdal i Idedata som er HPs største forhandler på iPaq, mener dette er nok et bevis på at generelle PDA-er, uten integrert mobiltelefon, ikke er på nedtur. Det er ikke alle målgrupper som trenger en mobiltelefon.

De besøkende på museet får en animert figur, «Tore Hund», som ønsker dem velkommen på sin PDA-skjerm. Tore Hund leder sine gjester gjennom seks forskjellige «hot spots» (WLAN-soner) rundt omkring i museet og forteller om slaget på Stiklestad og om hvordan han stakk i hjel Olav den Hellige.

Museet har investert i 30 HP iPaq 2210 som regnes for å være tilstrekkelig for en besøksrunde. Med PDA-teknologien er guiden Tore Hund alltid tilgjengelig og opplagt for nye runder og fortellinger.

Investeringen har vakt stor interesse i undervisningsformål og for klasser. Dagens nintendogenerasjon kan på vikingmuseet kombinere gammel kulturarv med det nyeste av teknologi.

– Vi ser et stort potensial både i Norge og i utlandet, forteller Nesdal til digi.no.

Idedata har invitert alle museumsdirektørene i Oslo for en videre gjennomgang. Nesdal ser for seg en animert Edvard Munch som tar med seg sine besøkende på Munch-museet og forteller om maleriene.

Også fornøyelsesparker i utlandet og Guiness museum har meldt stor interesse.

Til toppen