PDA-er ikke «in» blant norske ledere

Norske ledere vil absolutt jobbe mens de er på farten, men ingen av dem bruker PDA.

Norske ledere vil absolutt jobbe mens de er på farten, men ingen av dem bruker PDA.

Analysebyrået Coleman Parkes har på oppdrag av Citrix gjennomført en undersøkelse av hvordan ledere bruker mobilt utstyr. Tidligere publisert materiale fra denne undersøkelsen har vist at Norge er sist i Norden med likevel i Europa-toppen i andel mobilt arbeidende.

Om norske ledere viser undersøkelsen at 92 prosent jevnlig bruker en eller annen form for mobil enhet eller tjeneste for å få tilgang til applikasjoner eller data. De fleste har bærbar PC. De andre bruker avanserte mobiltelefoner eller tynne terminaler.

Ingen norsk leder nevnte PDA som foretrukket mobilt arbeidsverktøy.

I pressemeldingen fra Citrix heter det videre at fire av ti norske ledere hevdet de brukte sine mobile løsninger for å få tilgang til IT «veldig ofte», mens halvparten beskrev hyppigheten som «ofte». Ingen responderte at de aldri arbeidet mobilt. Over 70 prosent ser for seg stødig eller «eksplosiv» vekst i mobilt arbeid de neste fem årene.

Åtte av ti norske ledere mener bærbare datamaskiner er mest nyttig når man jobber utenfor kontoret, mens 3G-telefoner og tynne terminaler ble markert av til sammen en av ti, som preferert arbeidsverktøy.

De femti norske lederne som ble intervjuet for undersøkelsen kommer fra et tilfeldig utvalg blant landets tusen største bedrifter.

Blant spesialitetene til Citrix er løsninger som gjør alle slags applikasjoner – fra Word til egne bedriftsapplikasjoner – sikkert tilgjengelig for brukerne uavhengig av hva slags klient de velger eller hvordan de kopler seg opp mot Internett.

    Les også:

Til toppen