Pearl-direktøren går av etter rekordår

– Selskapet går som ei kule, men det var på tide med endringer.

Pearl-direktøren går av etter rekordår

Ingemar Goksøyr varsler sin avgang som administrerende direktør i Pearl Consulting. Det skjer etter at selskapet har levert sitt beste år noensinne.

– Vi har nådd alle målene vi satte da selskapet i sin tid ble startet. Jeg har en enkel filosofi. Man skal gjøre endringer når man bør, ikke når man må. Pearl går som ei kule, men nå jobber vi med å vri satsingen litt mer over på netthandel, sier Goksøyr til digi.no.

Konsulentselskapet som har spesialisert seg på SAP-teknologi omsatte i fjor, ifølge ham, for nærmere 147 millioner kroner med et resultat før skatt på pene 17,9 millioner kroner.

Begge deler er rekord for selskapet med rundt 80 konsulenter fordelt på hovedkvarteret på Lysaker, samt avdelingen i Latvias hovedstad Riga.

Netthandelløsninger som SAP-eide Hybris er ikke et nytt satsingsområde for dem, men for 3-4 år siden merket Pearl en endring i markedet.

– Vi så at det tradisjonelle ERP-markedet flatet ut. Siden har det vært en kraftig vekst innen multikanal, der netthandel er en viktig del. At omsetningen vår økte 25 prosent i fjor viser at vi har truffet på strategien.

Noe annet som har flatet ut er lønnsutviklingen til SAP-konsulenter, hvis vi skal tro den avtroppende Pearl-sjefen.

– Timeprisene tilbake i 1999 lå kanskje på 1250 kroner. Justert for prisindeks hadde det sikkert vært 1800 kroner i dag, men der er vi ikke. Lønnsnivået til til SAP-konsulenter har flatet ut. Det er fortsatt ålreite lønninger, men ikke så voldsomt som for 10-15 år siden, mener Ingemar Goksøyr.

Gir stafettpinnen videre

Goksøyr har ønsket seg tilbake til en mer kundeorientert stilling etter åtte år som administrerende direktør. Han blir følgelig værende i samme firma når Rune Mollan overtar lederjobben fra 7. juni.

Mollan har en fortid som ansatt i Pearl Consulting, samt verv som styremedlem. Tidligere har han hatt ulike lederroller i IBM, samt erfaring fra ledergruppen i to andre konsulentselskaper i Norge og Belgia. De siste fire årene har han ledet Kina-avdelingen til tyske Freudenberg IT, som også jobber med SAP-teknologi.

– Det var mange gode kandidater, men han var den absolutt beste, sier Goksøyr.

Han betegner de siste åtte årene som en stor fornøyelse. Det har ifølge ham aldri vært en kjedelig dag på jobb, men nå ønsker han altså å gå tilbake til det som er hans hjerte nærmest: salgsvirksomhet eller kundepleie.

Sikter mot 200 millioner

Siden 2012 har årsomsetningen til Pearl økt nesten 50 prosent. Selskapet er i ferd med å rekruttere flere ansatte, blant annet gjennom et eget akademi til høsten, der målet er å hanke inn nye folk, gjerne nyutdannede informatikere med mastergrad.

– Vi har satt oss mål om å øke omsetningen til 200 millioner kroner innen 2018. Det tror jeg vi klarer og vi skal løfte oss enda videre etter det igjen, sier Goksøyr til digi.no.