UTVIKLING

Pebble åpner app-butikk

Smartklokke frir til utviklere.

Smartklokken Pebble åpner nå sin egen appstore.
Smartklokken Pebble åpner nå sin egen appstore.
3. feb. 2014 - 10:07

Pebble Technologies åpner mandag sin egen app-butikk. Hvis vi skal tro Slashgear skjer dette i kveld klokken 19 norsk tid.

Dermed blir det enklere å distribuere urskiver, apper og såkalte ledersaker-apper (knyttet mot iOS eller Android) for smartklokka.

Mer enn 300.000 kjøpte i fjor Pebble-uret, som så dagens lys etter en vellykket pengeinnsamling på nettstedet Kickstarter.

Det er også utgitt gratis utviklerverktøy (SDK) for plattformen, men hittil har programvaren ikke hatt en egen markedsplass. Derimot har mange uavhengige utviklere levert apper som samspiller med Pebble gjennom Apple App Store og Google Play.

Pebble-appene er basert på JavaScript. Klokka har støtte for inntil åtte apper.
Pebble-appene er basert på JavaScript. Klokka har støtte for inntil åtte apper.

Den amerikanske oppstartbedriften har omtalt sin Pebble appstore som «den første åpne plattformen for å dele apper beregnet på kroppsnær teknologi».

Denne blir tilgjengelig både for det originale Pebble-uret, samt for den nyeste utgaven «Steel». Butikk-appen blir først utgitt til iOS, men Android-versjonen er rett rundt svingen, ifølge Slashgear.

Pebbles app-butikk støtter foreløpig ikke kjøp og salg av programvare. Det er imidlertid mulig for utviklere å tjene penger gjennom å tilby iOS- eller Android-baserte ledskaper-apper, altså apper som snakker med de respektive mobilplattformene, og så selge disse gjennom henholdsvis Apple eller Google.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.