Pek og trykk på ny type samarbeidsbord

Mitsubishi har laget et nytt type «samarbeidsbord» basert på berørings-teknologi.

Pek og trykk på ny type samarbeidsbord

Mitsubishi har laget et nytt type «samarbeidsbord» basert på berørings-teknologi.

Mitsubishi Electric (MERL) går nye veier i utviklingen av projektor-teknologien med sitt såkalte DiamondTouch-bord, som kan gi plantegninger, kart og visninger en ny brukeropplevelse.

Bordet har samme funksjoner som en berøringsskjerm, der deltakere kan tegne, forklare og illustrere for små grupper direkte på bordet.

Projektor-bordet skal nå være tilgjengelig for utviklere med et utvalg av test programvare, mus emulator med tastatur som vises på skjermen tilpasset Windows i tillegg til en programvarepakke som gir mulighet til å utvikle nye programmer for flere samtidige brukere.

Prisen er foreløpig ukjent, men med Mitsubishis etablerte kvalitets- og høyprisprofil, er det all grunn til å tro at det kan ble en stiv prislapp.

Teknologien ble utviklet allerede i 2001 som et eksperiment i forhold til felles grensesnitt mot flerbrukere. Gjennom de siste fem årene har Mitsubishi produsert rundt 100 projektorbord, som i hovedsak har vært mot forskningssentra og universiteter over hele verden.

Antennene er innbakt i berøringsbordet, der hver antenne overfører et unikt signal. Hver bruker blir utstyrt med en mottaker. Når en bruker berører overflaten vil antennene koble en liten og ikke merkbar strømmengde gjennom brukerens kropp og til mottakeren.

Projektorbordet skal være tilgjengelig i to størrelser i henholdsvis 32 og 42 tommer størrelse.

Til toppen