Pen kursoppgang, men Telenor opptar markedet

Det norske aksjemarkedet ble smittet av oppgangen på Wall Street fredag og av de øvrige utenlandske børsene steg mandag. Teknologi var dagens sterkeste sektor, men den forestående Telenor emisjonen opptar markedet.

Det norske markedet steg jevnt og trutt utover mandagen. Totalindeksen viste ved børsslutt en oppgang på pene 1,28 prosent til 1438,22 poeng. I en forkortet sesjon fredag, steg den teknologitunge Nasdaq-børsen med over fem prosent og var ved 19.00 tiden mandag opp ytterligere en halv prosent. På Oslo Børs ble IT og kommunikasjonsindeksen den beste sektoren med en oppgang på 2,6 prosent.

Blant de som steg kraftigst på en nyhetsfattig dag var Tandberg, Nera, InFocus, Enitel og Eltek som hadde en fremgang på mer enn fire prosent, uten at det kom nyheter fra selskapene.

SPCS Gruppen fortsetter kursoppgangen etter at programvarekonkurrenten Visma i slutten av forrige uke kjøpte 13,55 prosent av aksjene. I markedet spekuleres det at Visma vil kjøpe seg ytterligere opp i SPCS Gruppen. SPCS steg med nesten 9 prosent til 12,3 NOK, mens Visma falt med 1,4 prosent til 49 NOK. Visma-sjef Øystein Moan har tidligere uttalt til digitoday.no at han er åpen for et kjøp av hele selskapet hvis han får tilbudet.

Sensonor, en leverandør av airbagsensorer og dekktrykksystemer, melder at selskapet i disse dager arbeider med gjennomføre en rettet emisjon på omkring 200 millioner for å ferdigstille produksjonslinjen. Aksjen steg med 0,1 NOK til 10,7 NOK på meldingen.

Mediaselskapet Schibsted fortsetter oppgangen fra slutten av forrige uke. Aksjen steg med ny 5 prosent til 131 NOK på bak grunn av at flere meglerhus har oppgradert aksjen og at sammenlignbare mediaselskaper i utlandet har hatt en bedre kursutviklingen enn Schibsted de siste ukene.

I markedet er det mest spenning knyttet til hvordan Telenor emisjonen blir mottatt. Torsdag 30.11.00 utløper tegningsperioden og ifølge Reuters rapporteres det fra ulike meglerbord at det er en viss skepsis til aksjen, og de fleste synes nå å mene at prisingen vil finne sted i nedre del av intervallet på 50 til 68 kroner. Enkelte mener også¨at Telenor må senke prisen til 45 kroner for å få plassert emisjonen.

Dommen vil falle i løpet av kommende helg når Telenor, Staten og hovedtilretteleggerne skal fastsette kursen basert på en budgivningsprosess, såkalt bookbuilding, blant institusjonelle investorer. Telenor skal børsnoteres på Oslo Børs og Nasdaq den 4 desember.

Til toppen