SIKKERHET

Pengedryss over IKT-sikkerhet

Forskningsrådet deler ut nesten 200 millioner kroner til forskning for å redusere digitale sårbarheter i samfunnet og i kritisk infrastruktur.

Sporer informasjon: Et av prosjektene som skal ledes av seniorforsker Ahmed Elmokashfi ved Simula vil kartlegge hvor i verden informasjon reiser mellom ulike land når det kommuniseres på nettet. Det håper de skal bli til verktøy som kan bedre sikkerheten og kanskje eliminere noen på ruten.
Sporer informasjon: Et av prosjektene som skal ledes av seniorforsker Ahmed Elmokashfi ved Simula vil kartlegge hvor i verden informasjon reiser mellom ulike land når det kommuniseres på nettet. Det håper de skal bli til verktøy som kan bedre sikkerheten og kanskje eliminere noen på ruten. Foto: Odd R. Valmot
25. okt. 2018 - 12:36

FORNEBU (digi.no): Det har ikke gått regjeringen forbi at vi er utsatte i det digitale rom. Derfor gjør Forskningsrådet nå en stor satsing for å bedre den digitale sikkerheten her i landet. Det deles nå ut 11 prosjekter som alle på en eller annen måte handler om forskning innenfor IKT-sikkerhet.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.