RESULTATERFINANS

Pengene renner inn på Facebook

Skal ha doblet omsetningen på ett år, viser lekkede opplysninger.

 Mark Zuckerberg og Facebook har opplevd ekstrem vekst både i brukere og inntekter. Til neste år skal selskapet muligens på børs.
Mark Zuckerberg og Facebook har opplevd ekstrem vekst både i brukere og inntekter. Til neste år skal selskapet muligens på børs. Bilde: Reuters/Norbert von der Groeben
8. sep. 2011 - 08:35

Facebook skal ha omsatt for 1,6 milliarder dollar, eller 8,6 milliarder norske kroner, i årets seks første måneder. Det opplyser kilder til Reuters. Dette skal være omtrent dobbelt så mye som selskapet omsatte for i samme periode i fjor.

Også resultatene har vist en kraftig oppadgående kurve i årets seks første måneder, melder Reuters. De skriver på bakgrunn av kildeopplysninger at selskapets nettoresultat endte på en halv milliard dollar eller rett under 2,7 milliarder norske kroner i første halvår 2010.

Facebook offentliggjør ikke finansielle nøkkeltall da selskapets aksjer ikke er fritt tilgjengelige. Reuters opplysninger er fra en anonym kilde som skal ha kjennskap til tallene. De eneste kjente tallene å sammenligne med er fra de ni første månedene i 2010. Da hadde selskapet en omsetning på 1,2 milliarder dollar, og et resultat på 355 millioner dollar.

Det er heller ikke kjent hvor stor del av inntektene til Facebook som kommer fra reklame. I tillegg til reklame har selskapet betydelige inntekter fra salg av virtuelle goder gjennom spill som for eksempel Zyngas Farmville.

Wall Street Journal melder at Facebooks annonseomsetning skal ha steget fra 40 millioner dollar i 2006 til nærmere 2 milliarder dollar i 2010, ifølge beregninger utført av eMarketer.

Selskapet forventes å gå på børs til neste år, og det er estimert en markedsverdi på selskapets aksjer til svimlende 80 milliarder dollar, 430 milliarder norske kroner.

Den siste transaksjonen med aksjer i Facebook skal ha priset selskapet til hele 359 milliarder norske kroner.

Med 750 millioner brukere har selskapet blitt en dominerende aktør i markedet for nettannonsering. Selskapet viste ifølge analysehuset comScore frem en tredjedel av all nettannonsering i USA i juni.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.