RESULTATERFINANS

Pengene renner ut av Active ISP

Active ISP kjører fortsatt en ekspansiv markedsstrategi, noe som gjør at en krone i inntekt gir tre kroner i tap. Men selskapet justerer strategien etter at veksten viser tegn til å flate ut.

Oddmund Grøtte
2. nov. 2000 - 05:38

I tredje kvartal fikk Active ISP et driftsunderskudd på 73 millioner kroner, mens selskapet omsatte for 20 millioner kroner. For de ni første månedene er driftsunderskuddet på 133 millioner kroner med en omsetning på 54 millioner kroner.

Likevel har selskapet godt med penger i banken etter en vellykket emisjon i vår som innbragte 600 millioner. Ved utløpet av tredje kvartal var likviditetsbeholdningen på 537 millioner.

Selskapet planla opprinnelig å bruke 500 millioner kroner til markedsføring i 2000, men i andre kvartal bestemte selskapet seg for å redusere kostnadene etter at IT-aksjene sank kraftig i kurs.

I pressemeldingen skriver selskapet at vekstraten for domenenavn globalt flater ut, og at fallet i europeiske og amerikanske registreringer veies opp av veksten i Asia. Flere kunder oppgraderer fra domener til web. Likevel ser det ut til at veksten vil være svak i domene, web og ASP-markedet i fjerde kvartal og i 2001 og 2002, skriver selskapet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.