RESULTATERFINANS

Pengetørke for britiske Internett-selskap

Mange britiske Internett-selskap kan gå tom for penger innen 15 måneder. Det mener revisorene i PricewaterhouseCoopers.

Sigvald Sveinbjørnsson
18. mai 2000 - 10:40

Britiske Internett-selskap kan gå en hard tid i møte. Grunnen er at mangen av de store Internett-selskapene kan få pengeproblemer om relativt kort tid som følge av massiv pengebruk og magre inntekter.

Revisor- og konsulentselskapet PricewatherhouseCoopers har sett nærmere på det som kalles "burn rate"- hvor lang tid et selskap kan drive før de går tom for penger. Revisorselskapet har gjennomgått 28 Internett-selskaper som er registrert på London-børsen eller i det britiske gråmarked, skriver Wall Street Journal.

Gjennomsnittet av selskapene vil gå tom for penger allerede etter 15 måneder, men ti av selskapene ville være økonomisk på felgen i løpet av ett års tid, melder rapporten.

Selskapene som går tom for penger må ut i markedet for å hente penger hos investorer. Dette kan bli en dyr affære for aksjonærene som allerede er i nettselskapene, men det andre alternativet er å gå konkurs.

- Mange av disse selskapene må styrke omsetningen og reise penger ved aksjesalg innen rimelig kort tid. Etter korreksjonen på aksjemarkedet har investorene blitt langt mer kritisk til hvilke selskaper de ønsker å støtte, sier John Soden, partner i PricewatherhouseCoopers, til Wall Street Journal.

Konsulent- og revisorselskapet mener start-up-selskapene og de litt mer modne Dotcom-selskapene vil bli kjøpt opp over en lav sko i tiden som kommer. - Internett-sektoren i Storbritannia vil oppleve en kraftig økning i oppkjøp og fusjoner innenfor dotcom i løpet av de nesten 12 månedene. Grunnlaget for konsolideringen er behovet for flere penger og muligheten til å skape bedre omsetning.

Rapporten er nesten identisk med den det amerikanske tidsskriftet Barrons publiserte tidligere i år. Denne undersøkelsen ble gjennomført på samme måte, men var begrenset til det amerikanske markedet. Uansett var konklusjonen den samme: Det ville bli pengeproblemer hos mange nettselskaper i tiden som kommer.

Les mer om pengemangel:


Stor amerikansk nettbutikk konkurstruet
Dr. Koop trenger førstehjelp

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.