JUSS OG SAMFUNN

Pennens nye hverdag

En penn er ikke hva den engang var. Blyet er erstattet med elektronikk, og flere og flere av oss går rundt og registerer møter, avtaler med en digital penn på sin "Palm Pilot" eller "CrossPad".

Bente Sollid
3. nov. 1998 - 11:45

Pennens funksjon er den samme. En digital penn skriver ikke bedre, tegner ikke bedre - og papiret er nødvendigvis heller ikke borte.

CrossPad er nettopp lansert av AT Cross Company. Dette er en digital notatblokk, hvor du faktisk skriver med en digital penn på vanlig papir. Møtene, referatene og skissene dine registeres digitalt, og man kan lagre opptil 50 sider av gangen - for deretter å overføre resultatet til din PC. En "Palm Pilot" eller "CrossPad" kan også benyttes til overføring av data fra Internett - og fungere som en liten skjerm på flyreiser eller andre steder man må være offline.

Er CrossPad pennens renessanse? Etter å ha brukt mus og tastuatur i mange år, er pennen tilbake som skriveredskap. Internett på TV vil møte sterk konkurranse fra personlige apparater hvor brukeren kan motta skreddersydd informasjon. En mobiltelefon med Palm Pilot-egenskaper og Internett-tilknytning ville være et ypperlig redskap for personlig bruk. Vi nærmer oss mulighetene, og vi ser at de ulike leverandørene jobber intenst for at apparaturene skal bli så små som mulig. Om ikke lenge vil vi få nye produkter hvor all funksjonalitet er innebygget.

Jeg anbefaler i dag å ta en titt på CrossPens Internett-sider (se peker i margen til høyre). CrossPen har gjennom mange år vært en leverandør av eksklusive penner til næringslivet. Nå kan det samme næringslivet kjøpe digitale Cross-penner. Sidene viser en leverandør som utvikler sitt produkt i takt med tiden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.