KARRIERE

Pensjonist lykkes som IT-gründer

Pensjonist Fredrik Sjøstrøm er framgangsrik Internett-gründer med egen portal.

16. nov. 2005 - 11:59

Tidligere markedssjef Fredrik Sjøstrøm hadde jobb i oljeselskapet Fina gjennom 30 år, men måtte i 2000 takke ja til en sluttpakke etter en fusjon.

Dette skulle vise seg å bli opptakten til en svært hektisk periode for den gryende pensjonisten.

Sammen med et familiemedlem, Gorm Næss, ønsket Sjøstrøm å ta vare på IT-bransjen i Bergen gjennom et eget domene: itBergen.no.

Næss har stått for den tekniske utformingen av portalen, mens pensjonisten Sjøstrøm skriver, selger bannere, lager regnskap og kommenterer på portalen.

I dag har itBergen blitt et indeksert navn med virksomheter for hele Norge som fort dukker opp i andre søkemotorer.

1. november hadde portalen 6.534 linker og 538 kategorier i databasen, 71.000 sidehenvisninger på topp døgn og totalt fire millioner på snaue to år.

Sjøstrøm tjener penger på lenker og bannere som generer opptil 400.000 kroner på årsbasis, i tillegg til pensjonistlønnen.

– Hadde vi utnyttet alle de muligheter som ligger i basen er det inntekter her for 10 millioner, uttaler Sjøstrøm.

Han vurderer å inngå samarbeide med partnere, men medgir at det også er luksus å kunne styre dagen sin selv uavhengig av andre.

– Jeg ønsker uansett ikke å bli noen gjeldsslave, og jeg er i en privilegert situasjon der jeg faktisk kan sitte og «leke meg». Derfor bruker jeg ikke en krone før jeg har tjent en krone, sier han til digi.no.

Det er spesielt itBshop.no som Sjøstrøm har stor tro på. Lenken har vært i drift i cirka tre måneder og tilbyr salg av datautstyr fra selskaper over hele Norge. Sjøstrøm har lagt seg på en marginal linje og tilbyr priser på Acer PC som er tusen kroner billigere enn Elkjøp og Elprice.

– Vi vil bestrebe oss på å ha priser som ligger lavere. Vår visjon er å markedsføre topp produkter til svært lave priser, sier han til digi.no.

itBergen har doblet seg for hvert år fra 2000. Portalen dekker alt fra reiseliv og hoteller til mesteparten av næringslivet i Norge.

På de engelske sidene slår portalen et slag for eksportnæringen i Norge.

Sjøstrøm benytter også anledningen til å få sagt sin hjertens mening om mangt og mye under «Redaktørens mening» på nettsiden som også finnes i en engelsk versjon.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.