Pentagon klarerer Samsung Knox

Koreansk teknologi gjør Android akseptabel for sikkerhetsbevisste miljøer.

Pentagon klarerer Samsung Knox
Knox, en sikkerhetsteknologi utviklet av Samsung, ser ut til å få aksept i Pentagon. Bilde: Michael Nagle/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Ifølge Wall Street Journal er det ventet at USAs forsvarsdepartement vil innvilge sikkerhetssertifisering til henholdsvis Samsung Galaxy S4 – med Samsungs nye sikkerhetsteknologi Knox – og Apples nyeste mobiloperativsystem iOS6.

Det dreier seg om to atskilte sertifiseringsprosesser, beregnet på henholdsvis smartmobiler og mobiloperativsystemer. Prosessene håndteres av DISA, Defense Information Systems Agency, organet som godkjenner kommersiell teknologi til bruk i Pentagon.

DISA-godkjennelse av Samsung Galaxy S4 med Knox ventes å foreligge innen to uker. Godkjennelsen av iOS6 ventes i løpet av mai. Samtidig opplyser Blackberry (selskapet tidligere kjent som RIM) at det ligger an til Pentagon-sertifisering av deres nye operativsystem Blackberry 10.

DISA har tidligere godkjent flere varianter av Blackberry, iPad og iPhone.

Ifølge The Verge brukes i dag 470 000 Blackberry-mobiler, 41 000 iOS-apparater og 8 700 Android-mobiler av ansatte i USAs forsvarsdepartement.

I tillegg til Knox, skal Samsung friste Pentagon med en vanntett, støvtett og hardfør variant av Galaxy S4, forsøksvis døpt «Active».

Les mer om: