SIKKERHET

Pentagon-lekkasjen: Russland blir bedre til å manipulere sosiale medier

Russiske myndigheter er blitt langt flinkere til å manipulere sosiale medier enn man har trodd, viser lekkede dokumenter fra amerikansk etterretning. 

Russland er bedre til å manipulere sosiale medier og bruke falske kontoer enn tidligere antatt, ifølge lekkede dokumenter fra amerikansk etterretning.
Russland er bedre til å manipulere sosiale medier og bruke falske kontoer enn tidligere antatt, ifølge lekkede dokumenter fra amerikansk etterretning. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB
17. apr. 2023 - 07:24

Ifølge ett dokument skryter russiske spredere av desinformasjon av at deres falske kontoer kun oppdages 1 prosent av tiden, skriver Washington Post.

Dermed spres løgner om Ukraina-krigen og bivirkninger av vaksiner med hundretusener av falske kontoer.

Desinformasjonsforskeren Thomas Rid ved Johns Hopkins University sier påstanden om at de kun oppdages 1 prosent av tiden, trolig er en overdrivelse, men samtidig er det klart at Russland blir bedre.

Også amerikanske forsvarsledere fikk presentert analysen, som er blant dokumentene som skal være med i den såkalte Pentagon-lekkasjen. Dette skal være lekkede dokumenter fra USAs etterretnings- og sikkerhetsmyndigheter, som ble delt på en kanal på det sosiale mediet Discord.

På en verdensmesse for mobilteknologi i Barcelona forrige uka ble det siste innen utstyr, programvare og KI-teknologi vist fram.
Les også

Frykter KI før valgår

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.