Pentagon rekrutterer på hackerkongress

En av USAs assisterende forsvarsministre ba 5000 hackere på den årlige DEF CON-samlingen i Las Vegas vurdere en karriere innen landets avdelinger for kyberforsvar.

Ifølge Reuters troppet assisterende forsvarsminister Arthur Money - med ansvarsområdene kommando, kontroll, samband og etterretning - opp på hackersamlingen med en rekke medarbeidere fra Pentagon, US Air Force og det føderale politiet. Appellen hans inneholdt en blanding av hjertelighet, trusler, moralisering og patriotisme.

Money ba forsamlingen avstå fra uansvarlige innbrudd og heller vurdere en karriere på nasjonens side. Han viste blant annet til et lite kjent tilfelle av datainnbrudd mot et militært sykehus for to år siden. Her ble opplysninger om blodreserver klusset med. Dataene ble heldigvis gjenopprettet før liv gikk tapt.

Under innlegget sto en rekrutteringsoffiser fra marinen klar til å levere ut søknadsskjemaer.

Grunnlegger og organisator av DEF CON, Jeff Moss, har rukket å bli tretti år gammel, og støttet appellen mot ulovlig virksomhet. Årets program er lagt om med tanke på å appellere til ekte teknologiinteresserte, og ikke til ødeleggelsestrengte. Moss er selv reformert snok, og arbeider i dag for sikkerhetsselskapet Secure Computing.

Ved tidligere DEF CON-samlinger er representanter for myndighetene pepet ut. I år var det minimalt med hånflir under innlegget til Money.

Les også om fjorårets DEF CON:


Hackere slo til mot sine egne
Sikkerhetsekspert var talentspeider på hackerkongress
Hackerne samles i gambling-hovedstaden

Til toppen