Pentagon toner ned offensiv kyberkrig

Det ser ut til å være intern uenighet om hvor betimelig det er med en «Cyber Command».

Pentagon toner ned offensiv kyberkrig

Det ser ut til å være intern uenighet om hvor betimelig det er med en «Cyber Command».

I forbindelse med vårens øvelser i kyberkrig mellom USA og en rekke andre engelsktalende land, kom det fram at USAs luftforsvar har planer om å opprette en egen «Cyber Command» med tanke på å kunne føre nettbaserte angrep mot fienders infrastruktur og IT-systemer.

    Les også:

Planene ble gjort offentlig kjent i et foredrag av generalløytnant Robert J. Elder jr. som er sjef for kyberoperasjoner i USAs luftforsvar, nærmere bestemt US Air Force Cyberoperations Command».

Nyhetsbyrået AP melder at planene om å opprette en «Cyber Command» innen 1. oktober nå er skrinlagt. Årsaken er at Pentagon-ledelsen har blokkert de nødvendige endringene i bemanning og budsjett. Planene omfattet et hovedkvarter på rundt 500 menn og kvinner, og en samlet stab på rundt 8000.

Ifølge AP ønsker forsvarsledelsen å legge USAs kyberforsvar inn i organet som allerede har det militære ansvaret for kyberrommet på tvers av alle tjenester og kommandoer, US Strategic Command.

Isleggingen av Cyber Command bekreftes av et internt skriv og en intern kilde i Pentagon. Tidligere denne måneden fikk AP tak i en intern rapport fra USAs departement for innenrikssikkerhet («Homeland Security») som konkluderte med at det var ingen effektiv metode for å avverge massive angrep mot amerikanske nettsteder.

Ifølge USAs luftforsvar blir landets militære IT-systemer utsatt for tre millioner innbruddsforsøk hver dag, allerede i dag.

Til toppen