Pentagon vil ha mer realistiske krigsspill

Snart vil du kunne spill med de samme simulatorene som den ameriakanske hæren bruker og har finansiert.

Snart vil du kunne spill med de samme simulatorene som den ameriakanske hæren bruker og har finansiert.

To dataspillutviklere, FCS og Quicksilver Software, har skaffet seg en uvanlig partner. Den amerikanske hær skal bidra med penger og kunnskaper til to nye dataspill som kommer i salg til neste år. Begge to er såkalte taktiske krigssimulator-spill.

Den amerikanske hæren og marine-korpset har i flere år brukt modifiserte dataspill som Doom og Quake til opplæring og trening. Nå vil hæren ha mer realistiske spill og bidrar derfor til utviklingen selv. Det er gjennom Creative Technologies, eid av den amerikanske hæren og University of Southern California, at hæren skal gi sin støtte, skriver nyhetsbyrået Reuters. Instituttet ble startet av hæren i 1999 for å lage mer realistiske simulatorer.


Utviklingen av både C-Force og CS-12, som de to spillene heter, styres av Rob Sears, som tidligere har laget Mech Commander og Mech Warrior 3.
Spillene vil selges i to versjoner, en for vanlige butikker og en spesialversjon til hæren. Spillene skal særlig bidra til offiserstrening fordi de lar spilleren styre grupper av soldater.

(Bildet over er tatt fra demostrasjonen av den kommende Return to Castle Wolfenstein, red.anm.)

Til toppen